top of page

Creatures

Laura Laura Gallego García va néixer el 11 d'octubre de 1977 a Quart de Poblet (València). Als onze anys va començar a escriure amb la seva amiga Miriam la que seria la seva primera novel · la (sense publicar): Zodiaccía, un món diferent (disponible a la seva pàgina web). Als 21 anys, quan estava estudiant filologia hispànica a la Universitat de València, va escriure la novel · la Finis Mundi, amb la qual va obtenir el primer premi en el concurs Vaixell De Vapor de l'editorial SM. El seu segon premi en el concurs Vaixell De Vapor ho va aconseguir amb la seva novel · la La llegenda del Rei Errant. Amb l'editorial SM també ha publicat El col · leccionista de rellotges extraordinaris, Memòries d'Idhún, On els arbres canten, Dues veles per al diable, la saga Cròniques de la Torre i sota el segell Gran Angular publicar Les filles de Tara.

És fundadora de la revista universitària Náyade, repartida trimestralment a la Facultat de Filologia i va ser codirectora de la mateixa des de 1997 a 2010.
La seva primera novel · la publicada Finis Mundi (1999), que va ser guanyador del premi Vaixell de Vapor, seguit per títols com Mandràgora (Editorial Pearson Alhambra), o la trilogia Cròniques de la Torre. Però encara que la seva fama es deu principalment a les novel · les juvenils, ha publicat també obres dirigides a un públic infantil, incloent-hi els prelectors (sèrie d'Alba). El 2004 va començar a publicar la seva segona trilogia, titulada Memòries d'Idhún (Memòries d'Idhún I: La Resistència, Memòries d'Idhún II: Tríade, Memòries d'Idhún III: Panteó), collint el seu major èxit fins ara, amb més de 750.000 exemplars venuts.
Després de l'exitosa trilogia de Memòries d'Idhún ha publicat diversos llibres independents, la majoria de temàtica fantàstica, i la segona part d'Ales de foc, Ales negres. Va tocar la literatura realista per primera vegada amb la sèrie "Sara i les golejadores" (Sara i les golejadores: Creant equip, Sara i les golejadores: Les noies som guerreres, Sara i les golejadores: golejadores a la lliga, Sara i les golejadores: El futbol i l'amor són incompatibles, Sara i les golejadores: Les golejadores no es rendeixen i Sara i les golejadores: L'últim gol). La seva novel · la On els arbres canten, publicada l'octubre del 2011 va guanyar el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2012. El 2012 va tornar a la literatura infantil amb Mag per casualitat.
El 2011, la seva trajectòria es va veure recompensada amb el Premi Cervantes Chico.

En l'actualitat viu a Alboraia, població propera a València i realitza la seva tesi doctoral sobre el llibre de cavalleria Belianís de Grècia de Jerónimo Fernández, publicat el 1579

Laura Gallego

bottom of page